باسمه تعالی عظم شأنه و له الحمد
مدیریت استراتژیک، برای سایر حوزههای مدیریت همچون چتری است که بهرهبرداری از سایر دانشهای مدیریت همچون منابع انسانی، رفتار سازمانی و .. را جهت دهی می کند . این دانش مادر از جزیره جزیره بودن سایر حوزههای مدیریت جلوگیری کرده و همه منابع سازمان و ملی را در راستای مأموریت و چشمانداز جهتدهی میکند. بازایابی، منابع انسانی، مالی، فناوری طلاعات و تحقیق و توسعه دانش کارکردهای سازمان هستند (marketing function, HR function, ...) متأسفانه امروزه نه در آزمون های کارشناسی ارشد و نه در آزمون دکتری به عنوان منبع مشخص برای مطالعه به آن توجه نشده است. انتخاب نشده است. یادم به جمله نیکسون رییس جمهور وقت آمریکا افتاد که گفته بود: برنامهریزی استراتژیک را به ایرانیها یاد ندهید و گرنه دنیا را فتح خواهند کرد.
در هر صورت با توجه به اهمیت این حوزه از مدیریت به همه دانشجویان مدیریت و حتی سایر حوزههای علوم پیشنهاد میشود که الزامات و محدویتهای بوجود آمده در تحصیل شما را از اهمیت این درس غافل نکند و پس یادگیری دقیق آن خواهید دانست که حل مسائل ملی و سازمانی تا چه اندازه در گرو شناخت این حوزه بوده است.
برای این مهم حتماً بدون توجه به رشته و گرایش تحصیلی خود سیری مطالعاتی را برای خود تنظیم کنید و بر اساس آن پیش بروید.
به نظر من دوای همه مسائل کنونی کشور ما استراتژی است و ما اکنون بیاستراتژی هستیم. استراتژی هیچوقت کشور را در سیاستگذاری و تصمیمات دستپاچه نمیکند و به بقا و حفظ حیات آن میاندیشد و اگر بحرانی هم اتفاق افتاد در دوره گذار مدیریت بحران بطور اثربخش عمل میکند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.